Три коли и три каруци конфискуваха миналата седмица служители на СЦДП, извършени са 2 227 проверки в горите

12 Nov
2019
Три МПС, три каруци, два моторни триона и общо 22.28 куб. м дърва са задържали през последните дни служители на Северноцентрално държавно предприятие и териториалните му поделения. Вещите са конфискувани от нарушители, за периода от 4 до 10 ноември.
И трите автомобила са прибрани от служители на ДЛС Каракуз. На асфалтов път в с. Правда е засечено превозно средство, с което се транспортира немаркирана и без превозен билет дървесина. Задържан е автомобила - микробус "Мерцедес" с 3,58 пр.м3 дърва от чер дъб, акация и цер, нарязани на трупчета. По случая се води и досъдебно производство. Дни по-късно, служители на стопанството са установили, че незаконно добита дървесина се превозва в лек автомобил Рено Еспейс, натоварено с 2 кубика дърва от цер и в лек автомобил Опел Корса, в който се намирали с 0,7 пространствени кубически метра. Тези коли и дървата в тях също са задържани.
Една каруца е прибрана, заради нарушение в обхвата на ДГС Сеслав. Други две каруци са задържани на територията на ДЛС „Дунав“ – Русе, в землището на с. Щръклево, където са конфискувани и два моторни триона.
Общо 18 са констатираните през едноседмичния период нарушения на територията на СЦДП и поделенията в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград. Към момента седем от деянията са с неизвестен извършител.
В целия обхват на Северноцентралното държавно предприятие дейностите по опазване на горските територии се извършват с висок интензитет, като през изминалата седмица са направени общо 2227 проверки. Инспектирани са били 181 обекти за дърводобив, 186 превозни средства, 1784 ловци и 76 други физически лица.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч