Край обновената база на СЦДП в Узана се проведе благотворително събитие в подкрепата на училище за талантливи социално слаби деца

29 Jul
2019
Благотворителен концерт с изложба се състоя край обновената туристическа база на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово в Узана, организиран от Сдружение „РУСАЛЯ” със съдействието на СЦДП.
Събрани бяха над 1700 лв. в подкрепа на дейността на единственото по рода си у нас Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ – с. Русаля. Специални благодарности организаторите изказаха на инж. Иван Степанов, Директор на Държавно ловно стопанство „Росица“ – Лъгът и член на УС на СЦДП, който предостави стипендия за обучение и издръжка в областта на горското стопанство на един ученик от ЧОУ „Димитър Екимов“, и осигуряване на работа след завършването му.
Събитието се проведе на ски пистата до Хостел „Горски дом”, при огромен интерес и с участието на музикални формации от Габрово, Стара Загора, Ямбол, Севлиево и София, сред които и група, съставена от възпитаници на Лесотехническия университет. Подредена бе изложба с картини на талантливите деца на училището в Русаля. Всички експонати бяха откупени до края на деня.
Над 200 човека се стекоха за благотворителното събитие, разказа представителят на домакините, инж. Снежана Койчева, която бе основен двигател по организирането му. В публиката бяха гости от Стара Загора, Бургас, Ямбол, София, Варна, Горна Оряховица, а също две английски групи и туристи от Франция, пристигнали специално за инициативата.
Забавление за хората от всички възрасти бяха осигурили организаторите на хепънинга. „Имаше игри със спортен и учебно възпитателен характер като катерене на дърво с осигурителни въжета, люлка с голяма амплитуда, туистър, йога, дълъг скок от място, „Да преминеш през паяжината“ и др, бяха разпънати хамаци“, разказа инж. Снежана Койчева.
Специално подготвена презентация показа на присъстващите подробности за Хостел „Горски дом“ и 80 неща, които туристите, отседнали в прекрасната реновирана база, могат да правят през 4-те сезона на годината. Представена бе основна информация за билки, дървета, горски животни, както и снимки с кратка биография на видни българи, останали в историята ни, родолюбци, учени и др.

Опазване на гората и природата бе другата кауза на организираното по идея на СЦДП събитие. Участниците в него показаха висока култура, почиствайки всичко след себе си, така че в края на фестивала местността остана напълно чиста.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч