Интензивни проверки в горските територии

04 Dec
2019
Лек автомобил, който е бил средство за извършване на нарушение, е задържан миналата седмица в района на Дулово. 27-годишен мъж е бил засечен да превозва с „Фолксваген“ около 1 пространствен куб. м дървен материал, без превозен билет и без контролна горска марка. Конфискувани са и превозваните дърва. По случая е образувано досъдебно производство.
През периода от 25 ноември до 1 декември горски служители на ДЛС „Дунав“ – Русе пък са конфискували каруца на нарушител. Той бил засечен в гр. Ветово, по ул. „Асен и Петър“. Каруцата била натоварена с половин куб.м. незаконно добити дърва за огрев, които също са задържани.
Общо четири са нарушенията на Закона за горите, които през посочения период са разкрили служителите на Северноцентрално държавно предприятие и териториалните му поделения в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград. Пет други нарушения са били констатирани през седмицата, но към момента са с неизвестен извършител. Обект на посегателство при разкритите и неразкрити деяния са били общо 4.43 кубически метра дървесина.
През седмицата служителите са извършили 2023 проверки, в рамките на регулярните дейности по опазване на горските територии. Инспектирани са били 166 обекти да дърводобив, 165 превозни средства, 70 физически лица и 1622 ловци. Няма установени нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч