Пон - Пет 8:30 - 17:00

service-details

Горските педагози от СЦДП ще участват в ученическия скаутски панаир „В света на приключението 8“

15.05.2024

Екипът от горски педагози на Северноцентрално държавно предприятие ДП ще участва в ученическия скаутски панаир „В света на приключението 8“. Събитието се организира от клуб “Изследовател” Габрово със съдействието на Община Габрово, по повод празника на града и ще се проведе на 19 май от 10:00 ч. в парк „Маркотея“.
В света на приключението 8” е замислен под формата на скаутски панаир с над 15 места за забавление и обучение, подобен на ТВ реалитата „Фермата“ и „Игри на волята“. Всички участници в панаира ще имат удоволствието да преминат по въжен мост „през река”, да се спуснат със скаутски лифт високо по въздуха над „речния вир”, да се катерят по въжена стълба, да опитат скоростта на скаутската въртележка, да поиграят на “бой” с възглавници, както и да отправят своите детски послания към възрастните за изграждане на един по-добър свят. Успоредно с преминаването на всички постове, децата и юношите посетили празника, ще получат възможност да дадат своя малък принос в екологична акция за опазване чистотата на горепосочения парк, като по този начин ще засвидетелстват желанието си да бъдат част от един чист свят и да живеят живот, свързан с природата и съхраняващ нейните ценности. Като награда за положените усилия при преодоляване на всяко приключение, децата ще получат възможност да прекарат минути в обстановка на специално построен изследователски лагер и да вкусят от романтиката на изследователския живот. В края на панаира ги очаква “PathLand” – територия на игрите – където в рамките на един час всеки ще може да участва в няколко разнообразни, интересни и с различна степен и характер на натоварване игри – забавни или състезателни. Също така и ще бъдат научени и на игрите, които техните родители, баби и дядовци са играли навън.
В празника са поканени да вземат участие със самостоятелни постове редица организации, сред които е и Северноцентралното държавно предприятие. Чрез демонстрации, игри и занимания по методите на горската педагогика лесовъдите от СЦДП ще имат за цел към приключенските преживявания на учениците да прибавят обучаващ и възпитаващ елемент и да презентират своята професия пред децата.