Автомобил и две каруци са конфискувани заради нарушения в горите

27 Aug
2019
Интензивните мероприятия за опазване на горските територии в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие - Габрово доведоха до разкриването на 9 нарушения през изминалата седмица. 3 незаконни деяния са били констатирани, но все още са с неизвестен извършител, а общо 1.73 куб.м. дървесина е била обект на посегателство в периода 19-25 август. Горските са конфискували от нарушители други 1.9 куб.м. дърва.
Служители на ДГС „Сеслав“ – Кубрат са задържали и три каруци. На 23 август, в землището на с. Завет с каруците превозвали дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет. Задържаните вещи са описани в актовете, които са съставени на извършителите.
В обхвата на ДЛС – Каракуз пък е задържан лек автомобил. Той е бил без регистрационни номера, превозвал незаконна дървесина по черен път в землището на с. Златоклас. При вида на горските, извършителите са избягали, изоставяйки колата. Други два автомобила с дърва и също без регистрационни номера са били засечени там, но не са могли да бъдат спрени, като са се измъкнали в посока с. Правда. Протоколите от трите случая са изпратени в Районна прокуратура – Дулово за образуване на дознания.
През едноседмичния период служители на СЦДП и териториалните поделения в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград са извършили 366 проверки. Проверени са 122 обекта за дърводобив, 126 превозни средства, 45 ловци и 73 други физически лица.
КОНТАКТИ

гр. Габрово 5300
ул. „Бодра смяна” 3
тел. 066 800 077
факс: 066 800 094
e-mail: office@scdp.bg

Работно време:
от понеделник до петък
от 8,30 до 17,00 ч