Пон - Пет 8:30 - 17:00

Горските педагози от СЦДП участваха в Ден на отворените врати на Кроношпан България

18.06.2024

Традиционният Ден на отворените врати на Кроношпан България тази година се състоя в завода на компанията във Велико Търново. Мероприятието се превърна в грандиозно събитие, а организаторите се бяха постарали да осигурят за гостите забавления, изненади и развлечения. Сред образователните атракциони своето място намери и климатичното камионче „Опознай гората“ на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.
По думите на инж. Петър Дишков, мениджър в Кроношпан България, горските педагози от СЦДП са били основна част от събитието. Действително климатично камионче „Опознай гората“, оборудвано с подходящите съоръжения и образователни игри за обучения по методите на горската педагогика привлече вниманието на десетки деца и подрастващи. Те имаха възможността да научат повече за гората и нейните обитатели, за това колко важни са грижите на лесовъдите за нея, за значимостта на отгледните сечи и много други.
Сред официалните гости на събитието бяха лесовъди, политици, учени от Лесотехнически университет София и директорът на Северноцентрално държавно предприятие - Габрово инж. Иван Недков, който отправи поздравление към домакините. Програмата включваше артистични и музикални изпълнения, награждаване на юбиляри, лекция за отговорния бизнес за устойчиво бъдеще, различни състезания и томболи.